- Stress er arvelig

Det ligger i genene, mener forskere.

Genene dine avgjør hvor godt du takler stress, hevder forskere.  Foto: Colourbox.com
Genene dine avgjør hvor godt du takler stress, hevder forskere. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Evnen til å takle stress ligger i genene våre. Det viser en fersk undersøkelse som er utført ved Rigshospitalet i København, skriver dagensmedicin.dk

Ifølge forskerne bak undersøkelsen har antallet serotoninreseptorer vi har i bestemte områder av hjernen betydning for hvor godt vi takler stress.

Les også: Stresser seg til døde

Takler stress dårligere

En tvillingstudie viste at tvillinger i stor grad har samme antall av disse reseptorene i hjernen. Forskerne mener derfor at sannsynligheten er stor for at stress er genetisk bestemt.

Forskerne bak studien sammenlignet også scanninger av hjernen og personlighetstester.

Ut ifra disse kunne de konstaterte at personer med mange serotoninreseptorer i den fremre delen av hjernen har nedsatt evne til å håndtere stress.

- Det er nærliggende å tro at personlighetstrekk, som evnen til å takle stress, er nedlagt i genene, og at sammenhengen formidles via serotoninsystemet, sier Lars Pinborg, avdelingslege og leder for forskningsenheten ved sykehuset, til dagensmedicin.dk

Les også: Syk av stress

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer