Stress farligst for kvinner

Stress er ikke farlig for de fleste arbeidere. Kvinnelige sjefer har derimot en større risiko for hjertesvikt.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Stress på jobben er ofte satt i forbindelse med hjertelidelser og høyere risiko for dødsfall. Nå viser en undersøkelse at sammenhengen slett ikke er så enkel.

Ingen sammenhengUndersøkelsen som omfatter over 3.000 amerikanske kvinner og menn ble gjennomført over en periode på ti år. Deltakerne i undersøkelsen ble målt i forhold til arbeidsforhold og risikoen for å utvikle hjertesykdommer i perioden.

Forskerne ved The National Heart, Lung, and Blood Institute i Massachusetts, USA fant ingen sammenheng mellom høyt stressnivå i arbeidet og risikoen for hjertesykdommer.

Høyt stress ble definert som en kombinasjon av høye krav på jobben og lav kontroll over egen arbeidssituasjon. Justering for vekt, blodtrykk, røyking, diabetes og andre helsefaktorer viste heller ingen signifikante utslag for stress skriver svenske Dagens Medicin.

Risiko for kvinnerDet var ingen forskjell på resultatene til kvinner kvinner og menn med høyt stress på jobben. De mer suksessfulle kvinnene ser derimot ut til å ha en høyere risiko for hjertesvikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.