I lang tid har vi hørt om hvor farlig stress er for kroppen. Det senker immunforsvaret, gjør deg sliten og påvirker humøret. Derfor er det med en viss forundring man tar imot nyheten om at minst en form for stress øker immunforsvaret til mus, trolig også mennesker.
- Det er absolutt overraskende, sier David Padgett, en av forskerne bak studien.
CellehukommelseHvis videre forskning støtter funnene vil det være mulig å utvikle mer effektive influensavaksiner enn vi har i dag. Først må imidlertid forskerne finne ut hva som skjer.
- Vi forstår virkelig ikke mekanismen ennå. Vi er i prosessen med å prøve å forstå hvorfor, sier John Sheridan, Padgetts samarbeidspartner.
Stresstypen som ble brukt i forskningen økte cellehukommelsen fra en influensavaksine og økte muligheten til å takle et angrep fra viruset. Med andre ord: når viruset kom klarte musene lettere å gjenkjenne det og kjempet lettere imot.
Ikke vanlig stressMusene i undersøkelsen ble plaget jevnlig av en mus med et veldig sinne et par timer i seks dager. Etter denne perioden smittet forskerne musene med influensa som også rammer mennesker. Mus som ikke ble plaget fikk også smitten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger