Stress mindre - lev mer

Ønsker du deg et liv med mindre stress, gode venner, snille barn og et blomstrende kjærlighetsliv? Les rådene her:

Publisert
Sist oppdatert

Sjefen er misfornøyd med innsatsen. Vennene ser du ikke mer. Barna har du ikke tid til og kjærligheten er på vei rett ned i dass. Velkommen til livet som voksen.

Stress er kort sagt en reaksjon på at ting ikke er som de skal. Mange har lite kontroll over omgivelsene sine og tvinges til et liv som de egentlig ikke vil ha. Dette er en sikker oppskrift på stress som kanskje over tid kan gjøre deg syk.

Men det er mulig å gjøre noe med stresset uten å ende opp med verken skillsmisse eller oppsigelse på jobben. Les de beste rådene her:

Mindre stress på jobbenPlanlegging reduserer stress. Sett deg ned hver morgen med en kaffekopp og skriv en prioritert liste på hva som skal gjøres den dagen.

Det er morsommere å være modig enn feig. Om det er noe du gruer deg til bør du gjøre det først. Ta den ubehagelige telefonen med en gang! Så slipper du å grue deg til det hele dagen.

Resultatet teller, ikke vær redd for å oppnå noe med lite innsats. Om du blir raskt ferdig med noe, legg det fra deg og gå videre. Mange arbeidsplasser bruker masse tid på å gjøre oppgaver dobbelt fordi man er redd for at kollegaene skal tro at man er lat eller slurvete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.