Stress ned!

Lever du et stressende liv? Her er fem tips for å få ned hvilepulsen:

Publisert
Sist oppdatert

Få nasjoner kan skilte med så korte arbeidsdager, lange ferier og gode sosiale tilbud som Norge. Allikevel er norske arbeidstakere blant Europas mest stressede.

En av årsakene er at mange nordmenn tar på seg flere oppgaver enn det som forventes av dem på jobben. Syv av ti norske ansatte opplever også høyt arbeidspress, viser en undersøkelse av det internasjonale konsulentselskapet ISR.

- Økende fleksibilitet og sterkt engasjement på jobben, sammen med krav om likestilling både hjemme og i arbeidslivet, ser ut til å ha en pris: høyt stressnivå. Det sier Tone Østgaard, konsulent i ISR til Aftenposten.

Er du plaget av stress og bekymringer? Da bør du lese disse fem tipsene for å senke skuldrene og få ned hvilepulsen:

Snakk med vennerGode venner er som oftest bare en telefonsamtale unna. Og en god latter på telefonen kan være det som skal til for å redde dagen. En amerikansk undersøkelse viser nemlig at en god venninne kan være den beste medisin for å forebygge eller behandle depresjoner.

Undersøkelsen som er gjennomført av firmaet Harris Interactive bygger på intervjuer med 1128 kvinner i alderen mellom 25 og 54 år. Kvinnene ble stilt flere spørsmål om blant annet mental helse og deres forhold til venninner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer