Stressa? Snakk med bikkja!

Sannelig er ikke hunden menneskets beste venn! Og nå ser det – ifølge forskere – ut til at også katten kan smykke seg med den ærefulle tittelen.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere i USA har nemlig funnet ut at det å bruke tid sammen med dyr er en mer effektiv måte å redusere stress på, enn å snakke om problemer med en venn eller partner. Det melder BBC News Online.

Forskernes funn kan være gode nyheter, særlig for menn.

Menn mer sårbareNok et studie, fra Finland, viser nemlig at menn kan være mer sårbare ovenfor stress enn det kvinner er.

240 ektepar har vært med i det amerikanske studiet. Halvparten av parene hadde hund eller katt, mens den andre gruppen ikke hadde noen kjæledyr.

Forskerne undersøkte hvordan deltagerne reagerte på oppgaver som er kjent for å medføre stress. Blant annet ble deltagerne satt til å løse matematiske oppgaver, samt å holde den ene hånden i iskaldt vann i to minutter.

Deltagerne gjennomførte oppgavene i ulike omgivelser - alene; i nærvær av et kjæledyr eller en venn; i nærvær av ektefellen og kjæledyret - eller en venn. De uten kjæledyr fikk ha selskap av en venn eller venninne.

Roligst sammen med dyrEn elektronisk monitor ble brukt for å måle deltagernes hjerterytme og blodtrykk før og etter hver av oppgavene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer