Stripp deg i form

Stripping er på vei ut fra dystre herreklubber og inn i treningsstudioene. Amerikanske mosjonister melder seg nå på strippekurs for å komme i bedre form.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

En av treningskjedene som tilbyr strippekurs er Crunch, som har omtrent 30 sentre i USA og skryter av at de tilbyr noe annerledes. De sier at strippetimer, med eller uten stenger, ikke er en utfordrer til step eller andre populære treningsmetoder, men det er en nisje som har fans blant de litt som er litt modigere enn gjennomsnittet, melder AP.

- Vi slår ut håret og får den jenteklubb, pysjamasparty-følelsen, sier instruktør Teri Jaworksi, som jobber ved et studio som kun har kvinnelige medlemmer i Los Angeles.

- Det er god trening, og man blir helt utmattet av det, sier hun.

Aerobicinstruktør David Doyle, som jobber ved Crunch i Chicago, sier kundene på strippekursene er ” vanlige folk som vil gjøre noe som ikke er helt vanlig”.

- Man blir stripper for en time, sier han.

Han tror det er et marked for strippetimer i Chicago, men at det antagelig ikke passer for alle byer.

- Det er ikke sikkert Kansas er klar for dette.

Forretningsmannen Randy Blacker har tatt patent på en flyttbar strippestang som kan settes opp hjemme og plassert diskré ut av syne når den ikke er i bruk. Firmaet hans, Pacific International Marketing and Promotion, har solgt dem i to år til kunder over hele USA.

Han selger også treningsprogrammer med strippebevegelser på videoer, og en del treningssentrene underviser i treningsmetoden. Blacker sier stengene kan være en del av en god treningsøkt.

- Man gjør vanlig aerobic sammen med strippestangen. Det som er unikt er at det er en sexy form for trening.

99 prosent av mosjonistene i Doyles klasse har aldri strippet offentlig, men synes ikke idéen er helt umulig å tenke på.

De aller fleste i klassen hans er kvinner. Menn er ikke utelukket, men få har forsøkt seg. Til tross for navnet, oppfordrer ikke klassen til nakenhet. De som føler behov for å ta av seg noe forbereder seg ofte ved å ta på seg noe ekstra. En t-skjorte, for eksempel, så de kan strippe ned til en topp.

Ved treningsstudioet S Factor er treningsøktene lagt opp rundt strippestenger.

- Vi gjør litt aerobic, men det ligner mer på sensuell yoga, sier skuespiller Sheila Kelley, som skapte det kun kaller ”S Factor treningsøkten”. Klassene hennes er kun for kvinner, og S-en i navnet beskriver kurven i en kvinnekropp.

Kelly lærte om stripping og trening i filmen "Dancing at the Blue Iguana," der hun spilte en danser i en klubb i Los Angeles. Hun tok opp stripping for å gå ned de 20 kiloene hun la på seg etter å ha fått sitt andre barn.

Treningen ble til en forretningsidé. Nå har Kelly et stort studio med tre strippestenger og åtte instruktører, en video og en bok.

Timene sier hun har like med å være kvinnelig som å komme i god form.

 

Mozon.no, 24.02.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer