Strømpris

Strøm-utfordrere vil endre bransjen

De lover lavest strømpris og at de ikke skal tjene noe på kundene, men stemmer dette?

NYE AKTØRER: Klarkraft og Motkraft er eksempler på to av de nye «protest-aktørene» på strømmarkedet. Men hva skiller dem egentlig fra resten av strømselskapene? Foto: NTB/skjermdump
NYE AKTØRER: Klarkraft og Motkraft er eksempler på to av de nye «protest-aktørene» på strømmarkedet. Men hva skiller dem egentlig fra resten av strømselskapene? Foto: NTB/skjermdump Vis mer
Publisert

I kjølvannet av de skyhøye strømprisene har det oppstått flere nye strømselskap, og de er startet i protest og harnisk:

  • Vi leste nøye gjennom strømregninga, og ble så forbanna at vi startet vårt eget strømselskap, skriver Klarkraft.
  • Norges første non-profit strømselskap, starta i protest, framholder Motkraft.

Disse «protest-aktørene» på strømmarkedet kan på mange måter minne om utfordrerne som også har entret bankmarkedet, for eksempel Sbanken og Bulder Bank.

- Tynnslitt bransje

Haakon Dyrnes, daglig leder i Klarkraft, har ikke lovord å komme med overfor sin egen bransje:

- Vi mener tilliten til strømbransjen er tynnslitt - med rette. Vi tror ikke bransjen klarer å rydde opp selv, og vi synes det er viktig å rette søkelys mot den ukulturen som eksisterer i bransjen, hvor kunden til stadighet blir lurt. Dette har pågått alt for lenge, og det er på høy tid noen utfordrer de etablerte aktørene, sier Dyrnes til Din Side.

- Umoderne lureri

Bjørn Spieler, daglig leder i Motkraft, mener de gammeldagse strømselskapene har forsøkt å få strøm til å virke komplisert, mens i realiteten formidler alle strømmarkedsaktørene inn strøm til spotpris, som de deretter legger på tjenester og påslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer