Strømpris

- Strømavtalene er som forbrukslån

NVE ber flere strømselskap avvikle avtaler de mener bryter reglene om å være basert på regelmessige avlesninger av sluttbrukernes strømmålere.

MUS: Slik kommer musa seg inn i boligen - og derfor kan det være farlig. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forbrukere med betalingsutfordringer kan være tjent med avtaler som gjør strømutgiftene mer forutsigbare, men disse avtalene er komplekse, og lite etterprøvbare for forbrukeren, sier direktør Kjetil Lund i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

- Noen av strømavtalene fungerer i praksis som et forbrukslån med høy rentekostnad som kommer i tillegg til strømutgiftene, påpeker Lund.

Strømavtalene det her er snakk om, er avtaler som innebærer at forbrukerne betaler et likt beløp for strøm og nettleie hver måned. Disse avtalene har gjerne navn som «Full Kontroll», «Energikonto», «Lik Betaling» og lignende.

NVEs reguleringsmyndighet for energi (RME) har pålagt flere strømleverandører å avvikle disse strømavtalene, da de ikke er i tråd med regelverket for fakturering av strøm.

NVE: Avtalene bryter regelverket

Formålet med bestemmelsene om fakturering av strøm er å sikre en klar og entydig sammenheng mellom fakturakravet og forbrukernes faktiske, løpende strømforbruk.

Alle de berørte strømavtalene bryter reglene som krever at strømfakturaen skal være basert på regelmessig avlesning av forbrukernes strømmåler, ifølge NVE.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer