Ekstremværet Frank

Strømbrudd? Sjekk kartet

Flere kart viser hvor det er strømbrudd. Du kan potensielt få erstatning hvis bruddet vedvarer.

SMART KART: Elvia har ett av kartene som viser strømbrudd og planlagte utkoblinger i Oslo, Viken og Innlandet. Foto: skjermdump.
SMART KART: Elvia har ett av kartene som viser strømbrudd og planlagte utkoblinger i Oslo, Viken og Innlandet. Foto: skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«I forbindelse med ekstremværet Frank som herjer i Nord-Norge, ventes det også kraftige vindkast i Sør-Norge torsdag og første del av fredag. I fjellet i Sør-Norge ventes det snøfokk», melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Det er sendt ut farevarsel for store deler av landet torsdag. Ekstremværet Frank herjer alt i Nord-Norge. Der har hustak løsnet og takplater flyr nå i lufta, skriver Dagbladet.

Dersom du googler «strømbrudd kart», får du opp en rekke treff der du kan klikke deg videre inn på kart som viser akkurat hvor strømmen har gått i ditt område.

Og, hvorfor er dette nyttig?

Jo, blant annet fordi du kan få kompensasjon fra nettselskapet hvis strømmen er borte med en viss varighet.

- Kartet brukes ofte

Elvias strømbruddkart dekker Oslo, Viken og Innlandet - det vil si 900 000 egne kunder og over to millioner sluttbrukere totalt.

- Når berørte kunder går inn på kartet, ser de at det er strømbrudd i sitt område og kan slå seg til ro at vi vet det og jobber med saken. Da trenger de ikke å ringe oss, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer