Strømavtaler

Strømgigant får refs

Fortum straffes med 80 000 kroner dagen av NVE for å ikke ha etterkommet pålegg om å avvikle enkelte av strømavtalene sine.

BETALE: Fortum må betale for ikke å ha avviklet uoversiktelige strømavtaler. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
BETALE: Fortum må betale for ikke å ha avviklet uoversiktelige strømavtaler. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortum Strøm, Fortum Markets og Fortum-eide NorgesEnergi må betale totalt 80.000 kroner dagen, har Norges vassdrags- og energidirektorat vedtatt.

Må avvikles

Ifølge E24 har det nå løpt tvangsmulkt i over en måned etter at Fortum ikke har fulgt opp vedtaket. Til og med fredag 1. april beløper det seg til 2,8 millioner kroner.

Avtalene Fortum er bedt om å avvikle har navn som «Full kontroll», «Lik Betaling» og «Strømkonto». Hensikten med strømavtalene er at strømkunder som ikke har råd til overraskelser i strømregningen, heller kan betale en fast sum hver måned.

Men avtalene er uoversiktlige og det er ifølge NVE vanskelig for forbrukerne å etterprøve vilkårene i dem.

Kommer

PR-sjef Kristian Myrseth i Fortum hevder selskapet etterkommer myndighetenes avgjørelse i saken. Dette planlegges imidlertid fram i tid gjennom etablering av en betalingsløsning via tredjepart, men selskapene har foreløpig ikke fått på plass «systemtekniske løsninger som gjør det mulig å realisere denne betalingsmetoden».

– «Lik Betaling» vil derfor i fremtiden bli levert av en annen leverandør uten omsetningskonsesjon på strøm. Eksisterende «Lik Betaling»-kunder trenger ikke å foreta seg noe. For kundene vil avtalen gi samme tjeneste som før, sier Myrseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer