Strømkunder bytter på internett

Seks av ti strømkunder som har byttet strømleverandør bruker internett som informasjonskilde, ifølge Gallup.

Publisert

I hele befolkningen svarer fire av ti at de bruker internett som informasjonskilde hjemme eller på jobb. Bare hver tiende norske husstand har noen gang skiftet strømleverandør. Strømbytterne bruker altså internett 50 prosent mer enn gjennomsnittet, og Gallup mener det er nærliggende å tro at de som har byttet har orientert seg om strømprisene på internett.

Gallup har imidlertid ikke spurt direkte om dette.

DinSide er antakelig det stedet på internett i Norge som har mest trafikk fra brukere som søker opplysning om strømpriser, via vår Strømkalkulator.

DinSide har også samlet veiledende artikler for dem som vil bytte leverandør i en egen Strømskole.

Litt færre bytter

Undersøkelsen til Gallup dekker tredje kvartal i år, og i denne perioden har det vært noe færre bytter av strømleverandør enn sist vinter og vår. Antakelig vil bytteaktiviteten ta seg opp om noen uker, når kulda kommer og strømprisene stiger igjen.

Det har vært lov å bytte strømleverandør siden 1992, men i begynnelsen forlangte bransjen at man installerte en særskilt måler som kostet minst 5.000 kroner. Siden krevde man høye byttegebyrer. Dette ble fjernet i 1996, og siden Konkurransetilsynet påla bransjen ukentlig rapportering av prisene i 1997, har markedet vært helt uten hindringer for bytte. Likevel har bare én tiendedel av de spurte altså noen gang byttet strømleverandør. Det er 200.000 husstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer