Regjeringens strømstøtte 2022

Strømpris på 179 øre ga ikke strømstøtte

Dyre strømavtaler kombinert med lav spotpris i ditt område, kan koste deg stømstøtten. I andre tilfeller får de med gunstige fastprisavtaler støtte på toppen av det hele.

LAV SNITTPRIS: De som bor i Trondheim og andre steder i Midt-Norge fikk lagt en snittpris på under 70 øre kilowattimen til grunn i desember, noe som ikke kvalifiserte til regjeringens strømstøtte. Foto: Shutterstock/NTB
LAV SNITTPRIS: De som bor i Trondheim og andre steder i Midt-Norge fikk lagt en snittpris på under 70 øre kilowattimen til grunn i desember, noe som ikke kvalifiserte til regjeringens strømstøtte. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I sørlige deler av landet har mange fått litt hjelp til å betale strømregninga fra desember.

På desember-regninga fra strømselskapet, som mange har fått i løpet av januar, har staten nemlig dekket noe av regninga dersom gjennomsnittlig spotpris i et område oversteg 70 øre per kilowattime i julemåneden.

De som ikke har hatt snittpris over 70 øre, derimot, får ikke strømstøtte.

Dette var, blant annet, tilfelle i Molde, Trondheim, Tromsø og tilhørende regioner, der snittprisen var 61 øre (uten moms) per kilowattime i desember.

Betalte 179 øre/kwh - ingen strømstøtte

En DinSide-leser bosatt i Midt-Norge gikk dermed på en smell da strømregninga hennes kom for en dag.

Hun betalte 179 øre kilowattimen i snitt i desember, men får ikke strømstøtte, fordi gjennomsnittlig spotpris i hennes område ikke passerer kompensasjonsgrensa.

Strømavtalen får skylda

Men hvorfor må hun betale så mye mer? Jo, hun hadde variabel strømavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.