Regjeringens strømstøtte 2022

Strømpris på 179 øre ga ikke strømstøtte

Dyre strømavtaler kombinert med lav spotpris i ditt område, kan koste deg stømstøtten. I andre tilfeller får de med gunstige fastprisavtaler støtte på toppen av det hele.

LAV SNITTPRIS: De som bor i Trondheim og andre steder i Midt-Norge fikk lagt en snittpris på under 70 øre kilowattimen til grunn i desember, noe som ikke kvalifiserte til regjeringens strømstøtte. Foto: Shutterstock/NTB
LAV SNITTPRIS: De som bor i Trondheim og andre steder i Midt-Norge fikk lagt en snittpris på under 70 øre kilowattimen til grunn i desember, noe som ikke kvalifiserte til regjeringens strømstøtte. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I sørlige deler av landet har mange fått litt hjelp til å betale strømregninga fra desember.

På desember-regninga fra strømselskapet, som mange har fått i løpet av januar, har staten nemlig dekket noe av regninga dersom gjennomsnittlig spotpris i et område oversteg 70 øre per kilowattime i julemåneden.

De som ikke har hatt snittpris over 70 øre, derimot, får ikke strømstøtte.

Dette var, blant annet, tilfelle i Molde, Trondheim, Tromsø og tilhørende regioner, der snittprisen var 61 øre (uten moms) per kilowattime i desember.

Betalte 179 øre/kwh - ingen strømstøtte

En DinSide-leser bosatt i Midt-Norge gikk dermed på en smell da strømregninga hennes kom for en dag.

Hun betalte 179 øre kilowattimen i snitt i desember, men får ikke strømstøtte, fordi gjennomsnittlig spotpris i hennes område ikke passerer kompensasjonsgrensa.

Strømavtalen får skylda

Men hvorfor må hun betale så mye mer? Jo, hun hadde variabel strømavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer