Strømprisen har doblet seg

Skal den enda høyere?

Det er ikke sikkert du merker det med en gang på regningen om du er flink til å spare på strømmen: Strømprisen har doblet seg på få måneder. Foto: COLOURBOX
Det er ikke sikkert du merker det med en gang på regningen om du er flink til å spare på strømmen: Strømprisen har doblet seg på få måneder. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisen på Østlandet har doblet seg siden midten av juli. Også i resten av landet har det vært kraftig prisstigning.

Sammenlignet med i fjor på denne tida er strømprisen nå tre ganger høyere, og strømleverandører NTB har snakket med tror det kan bli ytterligere prisstigning.

- Med en kald vinter kan vi fort komme opp i en strømpris, inkludert nettleie, på 1,30 kroner per kilowattime, sier administrerende direktør Bjørn Dybhavn i Rauma Energi til NTB.

Han varslet denne uka sine abonnenter om en pris på standard variabel strøm på 73 øre per kilowattime pluss nettleie. Det betyr at samlet pris allerede har passert 1 krone per kilowattime.

Les også: Betaler du for mye for strømmen?

Mindre forskjeller

De store forskjellene i prisen på strøm mellom Sør-Norge og resten av landet har jevnet seg mye ut. Onsdag var spotprisen på Østlandet 51 øre, mens Midt-Norge og Nord-Norge hadde en spotpris på 56 øre. Årsaken er bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i Sør-Norge enn det har vært.

Til sammenligning var spotprisen i Sør-Norge i midten av juli 28 øre, mens den i Midt- og Nord-Norge var 48 øre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer