Strømprisen har doblet seg

Prisen på strøm har doblet seg i Sør-Norge i løpet av fire uker.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for breddfulle vannmagasiner fortsetter prisøkningen.

Norges vassdrags- og energidirektorat forklarer prisøkningen med lite nedbør og dermed lavere tilsig til vannkraftsystemet den siste tiden, kombinert med kaldere vær og økt forbruk.

I tillegg må norske strømkunder belage seg på å betale mellom 18 og 20 milliarder kroner i CO2-avgift neste år, selv om vi neste utelukkende bruker ren energi.

DinSides varmeveileder 2007

Betyr ingenting

Administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdal Energi sier til NTB at det er prisene i Europa som nå mer og mer bestemmer hva vi skal betale for strømmen i Norge.

- Vannmagasinene er nesten fulle, og hadde det vært et rent norsk strømmarked ville vi hatt veldig lave priser til forbrukerne nå. Slik er det ikke, sier Winther.

Han mener også at det allerede nå tas høyde for den innstrammede CO2-avgiften som kommer fra nyttår. Denne avgiften på ca. 15 øre kilowattimen vil over ett år gi strømkundene i Norge en ekstraregning på mellom 18 og 20 milliarder kroner, basert på et totalforbruk i Norge på 130 TWh. Det er penger som går rett i kassa til kraftselskapene og staten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer