Strømprisen stiger igjen

Tirsdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 1,68 kroner per kilowattime (kWh).

STRØMPRISENE: Mellom klokka 8 og 9 tirsdag 4. januar vil strømprisen ligge på 168 øre per kilowattime. Foto: Heiko Junge / NTB
STRØMPRISENE: Mellom klokka 8 og 9 tirsdag 4. januar vil strømprisen ligge på 168 øre per kilowattime. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser endelige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,49 kroner per kWh på sitt høyeste.

Etter fire dager med strømprisfall, snudde det mandag 3. januar med en oppgang som fortsetter tirsdag 4. januar.

Snittprisen i landet vil tirsdag ligge på 1,06 kroner per kWh. Det er 0,14 kroner mer enn i dag og 0,67 kroner mer enn samme dag i fjor, som tilsvarer en økning på nærmere 60 prosent.

Den høyeste døgnprisen på strøm tirsdag finner vi i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge på 1,47 kroner per kWh. Deretter kommer Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,44 kroner.

Lavest i nord

I tillegg til spotprisen på strøm kommer nettleie, forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh), og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen tirsdag blir mellom klokken 3 og 4 på natten i Nord- og Midt-Norge, da på 0,34 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,13 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.