Strømpris

Strømprisen stuper i natt

Prisene dropper ned mot null - og kan til og med bli negative! Men vil det vare?

PRISDROPP: Kraftanalytiker forklarer hvorfor strømprisen faller så brått - og om dette er begynnelsen på lavere priser framover. Foto: Shutterstock/skjermdump
PRISDROPP: Kraftanalytiker forklarer hvorfor strømprisen faller så brått - og om dette er begynnelsen på lavere priser framover. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra å koste godt over én kroner per kilowattime, faller strømprisen brått fra sju-tiden lørdags kveld og videre natt til søndag.

- Natt til søndag kommer strømprisen mest sannsynlig ned mot null eller blir negativ flere steder, sier kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til Dinside.

Strømprisene holder seg på null kroner fram til rundt klokka 8:00 søndags morgen.

Merk at det her er snakk om strømprisene uten strømselskapenes påslag, avgifter og nettleie.

Ikke bare vann...

Hvorfor skjer dette strømprisfallet?

- Dette er et prisdropp som er litt en følge av økt vanntilsig, men først og fremst massiv vind, svarer Lilleholt.

Det er nemlig økt vind i Tyskland, som gjør at vi får masse import og lave priser når forbruket er litt lavere i helgene.

- Slike svingninger er naturlige, og prisen går nok rett opp igjen om vinden reduseres igjen. Nå har Europa gjennomsnittlig høyere priser enn noen gang, men de faller raskt mot null med mye vind, sier kraftanalytikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer