Strømprisene raser

Vi begynner uken med en gladnyhet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke ofte det er mulig å servere en økonomisk gladnyhet, men her er en: Strømprisene raser.

Nok en mild vinter gjør alle dommedagsprofetier om nok en rådyr strømvinter til skamme: Prisene er på full fart nedover. Det er det dem som har hatt is i magen og valgt spotprisavtaler som får nyte mest godt av.

Les mer om hvordan strømprisene virker

Lave snittpriser

Hyggelig statistikk fra Nordpool. 
Faksimile fra Nordpool
Hyggelig statistikk fra Nordpool.
Faksimile fra Nordpool

Vis mer


Konkurransetilsynets prisstatistikk viser at vi ligger langt under snittprisene fra foregående år: Den var oppe i hele 68,2 øre per kWh høsten 2006, mens snittprisen per kWh nådde aldri over 50 øre i 2007. Og etter årsskiftet har det gått én vei: Nedover. Snittprisen per kWh er nå nede i 46 øre.

Spar 1.141 kroner

Selv om prisen er på vei ned, kan du fortsatt tjene på å velge riktig strømleverandør. For eksempel: Bor du i Oslo og har et årlig strømforbruk på 20.000 kWh betyr dette en årlig kostnad på 8.639 kroner om du velger billigste leverandør; Vitel, og velger variabel strømpris. Dette er 1.141 kroner dyrere per år enn tilbudet på variabel strøm fra TrønderEnergi Kraft; 9.780 kroner.

Dersom du bytter til spotpris kan det være ennå mer å spare: 7.110 kroner er beregnet årlig kostnad, med dagens prisnivå. Det vil si at du kan få en teoretisk årlig innsparing på 2.670 kroner. Teoretisk fordi prisene, naturlig nok, vil variere. Men tradisjonelt har det vært mye å spare på å ha is i magen og velge spotpriser.

Finn billigste strømavtale her

Bakgrunn:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer