Strømprisene tilbake til normalen

I fjor førte tørkesommeren til unormalt høye strømpriser. Nå har store mengder nedbør fylt opp vannmagasinene, og strømprisene sunket tilbake til normalen.

HYGGELIGERE PRISER: Mye vann i magasinene gjør at strømprisen var lavere i juni i år enn i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
HYGGELIGERE PRISER: Mye vann i magasinene gjør at strømprisen var lavere i juni i år enn i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var vått og fuktig flere steder i landet i juni, med 50 prosent mer nedbør enn normalt. Det ble den åttende våteste junimåneden siden 1900, ifølge Meteorologisk institutt.

I juni lå den gjennomsnittlige strømprisen på 27,3 øre per kilowattime på kraftbørsen Nord Pool. Det er 15 øre lavere enn samme måned i fjor, og under snittet for juni måned de siste ti årene.

– I et land hvor 95 prosent av kraftproduksjonen vår kommer fra vannkraft, påvirkes strømprisene i stor grad av nedbøren. Trøsten med dårlig sommervær er med andre ord at vi får lavere strømpriser, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Mer vann enn normalt

Pinseaften 8. juni lå strømprisen nede i 10 øre per kilowattime – det laveste som er blitt registrert på en enkeltdag så langt i 2019.

Fyllingsgraden i Norges vannmagasiner ligger nå på over 68 prosent – seks prosentpoeng over det som er normalt for denne tiden av året. Til sammenligning lå fyllingsgraden under normalen på denne tiden i fjor – og der ble den liggende gjennom hele høsten og vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer