Strømpris

Strømregninger går til inkasso

Gjeldsøkonom forventer flere inkassosaker med strømregninger framover, men understreker at flertaller klarer å betale for strømmen.

FRYKTER INKASSO-EKSPLOSJON: Lindorff og Kredinor frykter at antaller inkassosaker grunnet dyr strøm vil øke betydelig over nyttår. Illustrasjonsfoto: NTB
FRYKTER INKASSO-EKSPLOSJON: Lindorff og Kredinor frykter at antaller inkassosaker grunnet dyr strøm vil øke betydelig over nyttår. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Antall inkassosaker tilknyttet strøm var ved utgangen av tredje kvartal omtrent 50 prosent høyere enn samme periode i fjor, og antall inkassosaker er nært knyttet til de økte strømprisene, selv om økningen kommer fra et lavt strømprisnivå i fjor høst, sier gjeldsøkonom Morten Trasti i Intrum til Dinside.

Dersom vi tar hensyn til prisveksten i høst i tillegg, er økningen i inkassosaker noe mindre enn hva en slik prisvekst historisk sett skulle tilsi, ifølge Trasti.

Intrum er for øvrig det nye navnet til Lindorff, som er Norges største inkassobyrå.

Hoper seg opp

Gjeldsøkonomen understreker også at flere enn tidligere klarer å håndtere de høye strømprisene.

- Dette er ikke uventet, ettersom flertallet av norske husholdninger har økt sparingen og fått en mer robust privatøkonomi under pandemien, sier Trasti, men fortsetter:

- På den andre siden kommer prisveksten på et ugunstig tidspunkt for mindretallet av personer som enten gikk midlertidig eller permanent ned i inntekt under pandemien.

Intrum ser nemlig at regninger som betales regelmessig, som strøm og mobilabonnement, hoper seg opp hos enkelte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer