Strømselskap vil betale kunder for å stoppe fastprisavtale

Tidligere i år sikret nærmere 800 kunder i Sør-Norge seg et lukrativt fastpristilbud på 126 øre per kWt fra strømselskapet Meløy Energi.

MELØY ENERGI: Strømselskapet vil betale kundene ut av fastprisavtaler. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MELØY ENERGI: Strømselskapet vil betale kundene ut av fastprisavtaler. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK meldte i vår at tilbudet ved en feil ikke fjernet fra selskapets nettsider

Avtalene er blitt svært kostbare for Meløy Energi, som har måttet kjøpe dyr strøm i sør og deretter selgere den til kundene for en langt lavere pris.

Nå har Meløy Energi sendt en epost til fastpriskundene der selskapet forklarer at dersom de ikke får avviklet fastprisavtalene vil selskapet neppe overleve.

– Vi tok feil når vi vurderte at kraftprisene ikke vil øke så voldsomt og så raskt, som vi har sett det siste året. De mange gunstige fastprisavtalene vi solgte medfører nå store tap for Meløy Energi. Om vi må fortsette å levere kraft til de av våre kunder som har inngått de aktuelle fastprisavtalene, så vil Meløy Energi etter all sannsynlighet ikke overleve vinteren, skriver selskapet på sine nettsider.

Selskapet har i dag rundt 1600 fastpriskunder.

Nå får disse kundene tilbud om en engangsutbetaling basert på forventet, årlig normalforbruk og resterende løpetid på avtalen som kompensasjon for å akseptere overgang til en spotprisavtale. Etter det Europower erfarer, varierer kompensasjonsbeløpet på mellom 2000 og 50 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.