Strømselskaper kan ikke kreve Avtalegiro

Strømselselskaper kan ikke kreve avtalegiro for å gi betydelig rabatt, sier Forbrukertilsynet.

KAN IKKE: Strømselskaper kan ikke kreve Avtalegiro, skriver Forbrukertilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB
KAN IKKE: Strømselskaper kan ikke kreve Avtalegiro, skriver Forbrukertilsynet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet skriver på sine hjemmesider at enkelte strømselskaper krever at du oppretter Avtalegiro for å beholde rabatterte strømavtaler.

Det kan fort gjøre at forbrukere mister oversikten over strømforbruket og endringer i strømprisen.

– Etter Forbruketilsynets vurdering må forbrukeren stå fritt til å velge å benytte seg av avtalegiro eller ikke, uten å miste retten til en prisgunstig avtale dersom kunden velger å ikke opprette avtalegiro, sier Forbrukertilsynets direktør Trond Rønningen.

Urimelig krav

Samtidig som at Avtalegiro kan være praktisk for forbrukerne, gir det strømleverandørene flere fordeler. Siden betalingen av regningene går automatisk, slipper selskapene, I hvert fall til en viss grad, å bruke penger på purringer og inkasso.

Finansavtaleloven paragraf 38 annet ledd sier at forbrukerne kan motsette seg en betalingsmåte som medfører vesentlige ulemper for forbrukeren, står det på Forbrukertilsynets hjemmesider.

Derfor har tilsynet sendt brev til tre strømselskaper som hadde avtaler med krav om Avtalegiro. To av dem har godtatt anmodningen, men tilsynet har gått videre med sak mot Agva Kraft, som ikke ville fjerne kravet, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.