Strømpriser:

Strømsjokk i Midt-Norge

Lørdag kveld blir knalldyr.

RÅDYRT: Innbyggere i Trondheim (bildet) og andre steder i Midt-Norge har hatt lave strømpriser lenge. Lørdag kveld blir det imidlertid knalldyrt. Foto: Shutterstock / NTB
RÅDYRT: Innbyggere i Trondheim (bildet) og andre steder i Midt-Norge har hatt lave strømpriser lenge. Lørdag kveld blir det imidlertid knalldyrt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er klare for lørdag hos strømbørsen Nord Pool, og spesielt i Midt-Norge har prisen skutt fart de siste to dagene.

For fra å koste under to øre onsdag og torsdag, steg prisen til 24 øre på fredag og skal videre opp til 59 øre på lørdag. Det er fortsatt lavt kontra hva prisene har vært i Sør-Norge, men særlig prisene på kveldstid bør moldensere, trøndere og andre som bor mellom nord og sør bite seg merke i.

Timene fra 17-22 blir nemlig svært dyre i en region som på ingen måte ligger an til å få strømstøtte for august, med snittpris hittil i august på 8 øre:

17-18: 185 øre/kWt18-19: 306 øre/kWt19-20: 306 øre/kWt20-21: 306 øre/kWt21-22: 141 øre/kWt

Fra 22-23 ligger prisen på 40 øre, ellers koster den stort sett under 10 øre resten av døgnet. Prisene inkluderer moms.

Fremdeles er det de i sørvest som får de høyeste strømprisene, med gjennomsnittlig kWt-pris på 456 øre. Her blir kvelden også dyr, med priser som passerer fem kroner kilowattimen fra klokka 18 og frem til midnatt.

I øst og vest holder prisene seg jevnt gjennom døgnet, der gjennomsnittsprisen blir på 318 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer