Strømstøtte, oktober (for september)

Strømstøtte for første gang

Denne måneden får også de i Midt-Norge (NO3) strømstøtte. Den blir imidlertid ikke stor.

REGN UT: Med DinSides strømstøttekalkulator kan du sjekke hva totalregninga blir for strømmen du brukte i september. Foto: Erik Johansen / NTB
REGN UT: Med DinSides strømstøttekalkulator kan du sjekke hva totalregninga blir for strømmen du brukte i september. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

En ny måned har passert, og det betyr at det nok en gang er dags for DinSides strømstøttekalkulator.

Fasiten for september skulle vise seg å bli rekordhøy strømpris i region øst (NO1) og vest (NO5), men litt lavere enn august-prisene for dem i sørvest (NO2). Hver eneste dag i september var prisene like i alle disse tre regionene.

Midt-Norge har også hatt en økning i strømprisene i september, og for første gang kvalifiserer strømkunder her til å få strømstøtte. Den blir imidlertid ikke stor – snaue 6 øre per kWt. I nord har prisene fremdeles vært så lave at strømstøtte ikke er aktuelt.

Slik så prisene ut i september

Her har du kurven som viser snittprisen dag for dag i Sør-Norge i september:

Som du ser fikk du penger for strømmen du brukte 18. september (bortsett fra de aller dyreste timene), og det er også tre andre dager som omtrent tangerer strømstøttelinja, og der strømmen i praksis var gratis. Høyest var den 1. september, der kWt-prisen lå over sju kroner.

Slik blir regninga

Under kan du plotte inn detaljer om ditt forbruk og se hvordan sluttregninga for september vil se ut. Kalkulatoren beregner også nettleie ut fra den nye nettleiemodellen og støtter fastpris om du er så heldig å ha det.

Vi har tatt utgangspunkt i en strømstøtte på 90 prosent over 70 øre inntil 5000 kWt, som regjeringen har signalisert at de vil innføre allerede fra september av:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer