Strømstøtten forlenges

Regjeringen går inn for å forlenge strømstøtten for husholdninger ut mars 2023.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Lien Aasland er enige om å forlenge strømstøtten for husholdninger med ett år, slik at ordningen gjelder ut mars 2023. Foto: Lise Åserud/NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Lien Aasland er enige om å forlenge strømstøtten for husholdninger med ett år, slik at ordningen gjelder ut mars 2023. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har bestemt oss for å videreføre den ordningen som gjelder nå, til å gjelde ut mars neste år. Det er for å gi folk trygghet for at de får en avlastning for de ekstremt høye strømprisene, sier olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) til NTB.

Han møter pressen sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) for å presentere nyheten.

Staten dekker i dag 80 prosent av kostnaden for det overskytende når snittprisen på strøm overstiger 70 øre per kilowattime. Utgangspunktet har vært at dette skal gjelde fra desember til mars, men nå forlenges altså ordningen med ett år.

De økonomiske rammene vil være de samme som i dag, opplyser Aasland.

Usikker prislapp

Forslaget sendes nå ut på høring. Etter høringen vil saken bli lagt fram for Stortinget.

Hvor mye strømstøtten vil koste staten, er derimot uvisst.

– Det kommer an på hvor høye strømprisene blir, sier Vedum.

– Vi må håpe at strømprisene går ned. Men grunnen til at vi nå går ut med dette, er at vi den siste uka har sett et veldig hopp i prisene. Det skaper utrygghet.

Det er krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland som er bakteppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer