Strømstøtten

Strømstøtten forlenges

Regjeringspartiene og SV er enige om å forlenge strømstøtten til og med mars 2023 og sier nei til nye utenlandskabler.

ENIGE: Finanspolitisk talsmann for Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik, er enig med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti om å forlenge strømstøtten ut mars 2023. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ENIGE: Finanspolitisk talsmann for Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik, er enig med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti om å forlenge strømstøtten ut mars 2023. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et værhardt land hvor vi trenger varme og lys i hjemmene våre, derfor har vi i Ap, Sp og SV samlet oss for å få ned strømregningene på kort sikt gjennom sikringsordningene, sier finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik, i en pressemelding.

- Regjeringen jobber også med varige tiltak som å få kontroll over strømeksporten, har sagt nei til nye utenlandskabler og vil satse kraftig på utbygging av fornybar energi, legger han til.

Regjeringen har tidligere gått inn for å forlenge strømstøtten for husholdninger ut mars 2023, mens SV har sagt at de vil forsterke ordningen.

Støtte på 90 prosent

Nå er partiene enige om sikringsordninger for høye strømpriser fram til mars neste år.

Støtten økes til 90 prosent når strømmen koster mer enn 70 øre/kWh i oktober, november og desember. Tidligere har strømkunder fått dekket 55 prosent av kostnadene over 70 øre per kilowattime for desember, og 80 prosent i januar, februar og mars.

Med det nye forslaget forlenges de midlertidige økningene i bostøtte ut juni 2022 og gjeninnføres for november 2022 – januar 2023.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer