Kommentar:

Strømstøtten har en grunnleggende feil

Burde ikke bare være basert på hvor folk bor.

VIDEREFØRES: Regjeringen har besluttet å videreføre strømstøtten ut mars 2023. Men treffer den slik den burde? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VIDEREFØRES: Regjeringen har besluttet å videreføre strømstøtten ut mars 2023. Men treffer den slik den burde? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Vi skriver snart april i kalenderen, og da er vi ferdige med fire måneder med strømstøtte – den første bolken som regjeringen lovet før jul.

Strømprisene ser imidlertid ikke ut til å avta med det første; mars ligger foreløpig an til å bli måneden med den høyeste strømprisen denne vinteren, og derfor er det gledelig at regjeringen har valgt å videreføre ordningen til godt ut i 2023.

Den ble bedre etter den første måneden. I desember valgte regjeringen å dekke 55 prosent av det som oversteg 70 øre (eksklusiv moms) på den gjennomsnittlige spotprisen – opp til et forbruk på 5000 kilowattimer. I 2022 har staten dekket enda litt mer av regninga, der 55-prosentdekningen ble økt til 80 prosent.

I tillegg er det blant annet innført ekstra utbetaling i bostøtten for dem som mottar det (og flere enn før kvalifiserer), samt en egen støtteordning for studenter. Elavgiften, som kreves inn via nettleia, er også senket fra januar til mars, men blir høyere fra 1. april igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer