Strømpris

Strømtabbene du bør unngå hjemme

Det er flere grunner til at du ikke bør skru ned varmen altfor mye på grunn av høye strømpriser.

FUKTFARE: Ser vinduene dine slik ut på innsiden, bør du kanskje skru opp varmen. Les mer om farene ved å senke innetemperaturen for mye i saken under - de kan i verste fall koste deg dyrt. Foto: Shutterstock/NTB
FUKTFARE: Ser vinduene dine slik ut på innsiden, bør du kanskje skru opp varmen. Les mer om farene ved å senke innetemperaturen for mye i saken under - de kan i verste fall koste deg dyrt. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppvarming av bolig er noe av det som krever mest strøm hjemme hos oss, og med de skyhøye strømprisene er det ikke rart at mange tenker at det er her de bør skru ned for å spare strømutgifter.

– For hver grad du senker innetemperaturen, vil du spare rundt fem prosent av kostnadene til oppvarming, har Linda Ørstavik Öberg i Huseierne nylig sagt til Din Side.

– Skru derfor ned eller slå av varmen i rom du ikke bruker så mye, og hold innetemperaturen ellers mellom 19 og 22 grader, anbefaler hun.

Men du bør ikke senke temperaturen inne for mye når kulda setter inn. Det kan gi dyrere konsekvenser enn en «skarve» strømregning.

Frykter flere frostskader

En fersk undersøkelse forsikringsselskapet Fremtind har gjennomført blant drøyt 1200 respondenter, viser at seks av ti vurderer å senke varmen for å redusere strømforbruket.

– Det kan være fristende å spare noen kroner der og da, men det kan gi veldig store kostnader på et senere tidspunkt, for det er nemlig viktig å ha på tilstrekkelig med varme inne, slik at vannet i rørene ikke fryser, sier skadeforebygger Therese Nielsen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer