Studiestøtte i statsbudsjettet for 2018

- Studentene bør få støtte hele året

Flere studenter tyr til kredittkortet for å finansiere studietiden sin. Studentorganisasjonene mener støtteøkningen i statsbudsjettforslaget ikke vil føre til store endringer.

HADDE HØYERE FORVENTNINGER: Emil Lundal, politikk- og samarbeidsansvarlig i SBIO, håpet at regjeringen skulle gi mer i studiestøtte i statsbudsjettet for 2018. Foto: SBIO Media.
HADDE HØYERE FORVENTNINGER: Emil Lundal, politikk- og samarbeidsansvarlig i SBIO, håpet at regjeringen skulle gi mer i studiestøtte i statsbudsjettet for 2018. Foto: SBIO Media. Vis mer
Publisert

Regjeringen følger opp planen om å trappe opp studiestøtten fra ti til elleve måneder, hvor støttetiden utvides med en uke hvert år frem til 2020. Totalt vil studiestøtten for heltidsstudenter være 111.657 kroner, ifølge statsbudsjettforslaget.

Studentforeningen til Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO) mener at opptrappingen av studiefinansieringen er bra, men ikke mer enn forventet.

- Jeg synes at studiefinansieringen skal løpe over alle tolv månedene i året, og at den skal knyttes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden, om ikke mer, sier Emil Lundal, politikk- og samarbeidsansvarlig i SBIO.

Ikke tilstrekkelig støtte

I tillegg foreslår regjeringen å endre utformingen av konverteringsordningen. Dette er ordningen som gjør at studenter får omgjort studielån til stipend hvis de fullfører studiene med avlagt eksamen.

I sum får altså studentene en uke ekstra studiestøtte, samtidig som de kan få kuttet ned på studiegjelden, hvis de fullfører graden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer