Studenter vonde å vende

Kommunikasjonsnivået er på et absolutt lavmål i debatten om lånekassens fremtid. Kjernen synes å være hva som er blitt sagt og ikke sagt av statssekretær Bergesen og av NRK selv i Dagsrevyen forrige lørdag. Å få partene i debatten til å kommunisere fremover kan bli en utfordring som selv en dreven samlivsterapeut ville fått problemer med.

Publisert
Sist oppdatert

Skal Kristin Clemet ha noen som helst sjanse til å få med seg studentene på å sette ut rutineoppgaver til bankene, slik Solberg- rapporten foreslår, må hun overbevise dem om at det ikke lurer et forslag om privat studiefinansiering bak neste sving. Dette kan bli svært vanskelig, skal vi dømme etter studentledernes uttalelser.

Venter utglidning

Johannes Fjose Berg, leder for Studentenes Landsforbund, er svært skeptisk. Er du enig i at verken arbeidsgruppen eller utdanningsministeren har foreslått å privatisere eller markedsrette selve studiefinansieringen?

- Ja, det er jeg enig i. Det er ingen motsetninger mellom forslagene som utredes og en politisk styrt rente på studielån.

- Men jeg er redd for en del uttalelser fra høyresiden i media i det siste, som tyder på at man egentlig ønsker seg en markedsstyrt studiefinansiering. Når politikere kommer med slike utspill, frykter vi at en privatisering av enkelte funksjoner i Lånekassen blir en glidning mot full privatisering av hele studielånsordningen.

Er dere imot å automatisere behandlinger av kurante søknader om studielån?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer