Studielånet- en gullgruve

Flere studenter burde ta opp studielån. Lånekassen gir deg penger du kan bruke som du selv vil, uten at det koster deg noe som helst.

Publisert

Har du flyttet ut av dine foreldres hjem, har du krav på borteboerstipendet, i tillegg til lånet. Dette betyr at du totalt vil få utbetalt 67.600 kroner årlig fra lånekassen. Dette beløpet blir utbetalt to ganger i året, vanligvis i august/september og januar.

Hvis du tjener over 5.000 kroner, eller har en formue som overstiger 180.000 kroner, vil støtten bli redusert. Betaler du skolepenger til private skoler, eller studerer du i utlandet, vil du kunne få høyere støtte. Du kan finne mer om betingelsene her.

Gunstig med lån

Mange studenter har innsett at studielånet er noe av det nærmeste du kommer en gavepakke fra det offentlige. Og uansett om du trenger pengene for å klare deg, eller om du egentlig ikke trenger dem, vil det lønne seg å ta opp et så høyt lån som mulig.

Pengene er rente- og avdragsfrie under studietiden. Det betyr at avkastningen du oppnår, er penger rett i lomma. Velger du å ikke betale tilbake lånet med en gang etter endt utdannelse, vil studielånet være det billigste lånet du noen gang får. Og et glimrende utgangspunkt for kjøp av bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer