Ta opp studielån

- Studielånet er «gratis» penger du kan melke om du investerer riktig

Dette anbefaler ekspertene deg å gjøre med pengene du låner i studietida.

BOLIG OG BØRS: Du bør ta opp fullt studielån uansett, og bruke pengene du ikke trenger smart, sier ekspertene Dinside har snakket med. Silje Sandmæl mener BSU og aksjer er gode investeringer, men ikke alle er enige med alt hun foreslår. Foto: Stig B. Fiksdal
BOLIG OG BØRS: Du bør ta opp fullt studielån uansett, og bruke pengene du ikke trenger smart, sier ekspertene Dinside har snakket med. Silje Sandmæl mener BSU og aksjer er gode investeringer, men ikke alle er enige med alt hun foreslår. Foto: Stig B. Fiksdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle studenter som velger å søke om maksimalt studielån når de starter høyere utdanning. Tall fra Lånekassen viser at i overkant av ti prosent av alle som søkte lån og stipend høsten 2017 og våren 2018, ikke ba om det meste de kunne, ifølge E24.

Ekspertene mener at dette er synd og sier at det er lurt å ta opp maksimalt med studielån, selv om du ikke trenger alle pengene.

- Men, skal det lønne seg må pengene investeres, ikke brukes, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB til Nettavisen.

Men hvordan bør du investere studiestøtten? Her er svarene et knippe eksperter gir:

Sandmæl slår et slag for BSU og aksjer

- Mens du studerer er studielånet et rentefritt lån, altså «gratis» penger du kan melke, hvis du investerer de riktig, sier Sandmæl til Dinside.

Forbrukerøkonomen trekker fram boligsparing for unge (BSU) som et godt investeringsalternativ. Dersom du setter maksbeløpet på 25.000 kroner inn på kontoen, får du 3,2 prosent i årlig rente. Det vil si 616 kroner netto i rene rentepenger i løpet av ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer