Studielånets siste sjanse

Valgets kvaler: Skal du binde - eller ikke binde? Ekspertene sier nja....

Her troner rentesjefen.
Her troner rentesjefen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag den 10. juli er siste sjanse for å binde studielånsrenten i denne omgangen. Går du med tanker om å gjøre noe, er det altså i dag eller i morgen du bør handle.

Foreløpig melder Lånekassen at svært få har valgt fast rente. Bare 7.600 har søkt om fast rente. Totalt er det nærmere 500.000 tilbakebetalende låntakere i Lånekassen.

Den flytende renten går opp fra 7,4 til 7,7 prosent den 1. oktober. Frem til i morgen kan du binde renten på 7,6 prosent for tre eller fem år.

Mer renteoppgang

Norges Bank hevet i forrige uke renten med 0,5 prosentpoeng. Samtidig ga banken uttrykk for at det ikke er umulig at renten kommer til øke enda mer i løpet av høsten.

- Etter en samlet vurdering av risikobildet er det mer sannsynlig at inflasjonen på to års sikt blir høyere enn 2,5 prosent, enn at den blir lavere, sa visesentralbanksjef Jarle Bergo sist onsdag.

Skal man tro Norges Bank, kan det altså komme flere rentehopp ut over høsten. Det vil etter all sannsynlighet også påvirke den flytende renten i Lånekassen.

Spørsmålet er derfor om det er lurt å trygge nattesøvnen med en rentebinding på 7,7 prosent?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer