Studielånsrenten fortsetter å rase nedover

Lånekassen setter ned fastrenten for tredje gang på rad.

Kommunikasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen har igjen et historisk lavt tilbud til studielånskundene. Foto: Jannecke Sanne Normann/Colourbox, montasje: DinSide
Kommunikasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen har igjen et historisk lavt tilbud til studielånskundene. Foto: Jannecke Sanne Normann/Colourbox, montasje: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Igjen tilbyr Lånekassen historisk lave fastrenter, og for første gang ligger tiårsrenten på under 3 prosent.

Stadig nye bunnivå

I oktober i fjor opplevde Lånekassen så stor etterspørsel etter nye fastrenteavtaler at de måtte utvide fristen med to dager. Den gang ble tiårsrenten redusert med 0,88 prosentpoeng til 3,357 prosent, mens tre- og femårsrenten ble redusert nesten like mye. Hele 106 400 kunder valgte å binde renten den gang.

– Historisk har det vært størst pågang når fastrenten er lavere enn den flytende renten, slik som situasjonen er nå. Men vi har ingen konkrete forventninger til hvordan dette tilbudet vil bli mottatt i markedet. De siste rentekuttene har fått betydelig lavere respons enn oktober i fjor, sier Christin Dammen, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen til DinSide.

Ingen endring i den flytende renten

Mens fastrenten nå settes ned for tredje gang på rad, har den flytende renten ligget uendret på 2,575 prosent siden mai. De nye fastrentesatsene er på 2,280 prosent for tre år, 2,379 prosent for fem år og 2,771 prosent for ti års bindingstid. Fristen for å binde renten er 12. august, med virkning fra 1. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer