Studielånsrenten på bunnivå

Den flytende renten på studielån er på 2,8 prosent.

Studielånsrenten på bunnivå
Publisert
Sist oppdatert

Den flytende renten på studielån blir 2,8 prosent fra 1. oktober 2009. Rentene er dermed halvert siden april, og studielånsrenten blir nå lavere enn boliglånsrenten.

Ikke siden 2005 har renten vært lavere.

Forutsigbar rente

Bakgrunnen for rentenedsettelsen er renteutviklingen i markedet de siste månedene. Rentene på studielån følger markedsrenten, men har som kjent et etterslep på tre til seks måneder. Renteendringene til Lånekassen er derfor forutsigbare, både når renten settes ned og når den settes opp.

Studielånet - et billig forbrukslån!

Bør du binde?

Det er fortsatt mulig å binde renten for tre, fem eller ti år fra 1. juli, men Lånekassens rentesatser for fastrente er ikke endret nå. Fastrentetilbudet fra Lånekassen er 3,4 prosent for tre år, 4,2 prosent for fem år og 5,0 prosent for ti år.

- Det er jo en evinnelig diskusjon, og jeg mener nå i hvert fall at den viktigste grunnen til å binde renta, er forutsigbarhet i økonomien. Binder du, vet du hvor mye du skal betale hver termin. Om det lønner seg eller ikke, vet man jo aldri sikkert før perioden er over, sier Frank Jullum, sjeføkonom i Fokus Bank til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer