Stump den i dag!

Her er 15 gode grunner til hvorfor du bør kvitte deg med røyken.

Stump den i dag!
Publisert
Sist oppdatert

Alle vet at tobakk er skadelig, enten det er snakk om sigaretter, rulletobakk eller sigar.

Her får du 15 gode grunner til hvorfor du bør kutte nikotinet.

1. Du kan dø av detSigarettrøyking dreper nesten 7000 nordmenn hvert år. I gjennomsnitt reduseres levealderen til røykere med 11 år, og mange røykere dør før de når pensjonsalderen. Forskere har regnet ut at røyking førte til fem millioner dødsfall på verdensbasis i år 2000.

2. Røyking kan gjøre deg blindDet visste du ikke? Da er du ikke alene, denne kunnskapen er nemlig fortsatt ukjent for de fleste: Røyking dobler risikoen for å utvikle sykdommen AMD (aldersrelatert maguladegenereasjon), som er den viktigste årsaken til blindhet hos eldre. Les mer her:

3. Du kan få lungekreftLungekreft er blant de farligste krefttypene. 85 prosent av dem som får stilt diagnosen lungekreft overlever ikke, ifølge forskningsleder Karl Erik Lund i Statens institutt for rusmiddelforsking. Sykdommen rammer stadig flere kvinner, og røyking er hovedårsaken til det. 4. Du kan få hjertesykdommerHvert år dør over 3000 nordmenn av hjerte- og karsykdom de har utviklet på grunn av røyking. Hjerte- og karsykdom er den viktigste årsaken til dødeligheten blant dem som røyker, ifølge Landsforeningen for hjerte- og lungesykdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer