Stumper røyken med SMS

Britiske helsemyndigheter sender gratis tekstmeldinger og e-post for å hjelpe deg med røykeslutt. Men i Norge koster tjenesten skjorta.

Publisert
Sist oppdatert

Vil du få hjelp til røykeslutt med daglig oppfølging via mail og SMS?

Da bør du melde deg på røykeslutt-programmet til de engelske helsemyndighetene. Der er nemlig tilbudet helt gratis.

MELD DEG PÅ TJENESTEN HER

Statlig oppfølging- Ja god dag, det er røyketelefonen!

Den unge jenta ved røyketelefonen til Sosial- og helsedirektoratet er både hyggelig og hjelpsom. Hun kan tilby informasjon om røykeslutt og forteller om en gratis oppfølgingstjeneste som kan følge deg opp personlig. Men hva med daglig støtte?

- Vi kan anbefale et program som heter Happy Ending. Men det er ganske dyrt da, tjenesten koster 1890 kroner...

Kostbar røykesluttDet norske firmaet Happy Ending har utviklet et eget røykeslutt-program for moderne nordmenn. Daglig oppfølging på e-post og SMS skal sørge for at røykeslutterne holder seg på matta. Om de kan betale for seg, altså.

- Prisen for et slikt program blir noe en terskel for noen, men koster ikke mer enn hva de fleste bruker på røyk. Men det koster altså penger å drive denne tjenesten. Og om et slikt tilbud bør fullfinansieres av staten, det er mer et politisk spørsmål som ikke jeg bør svare på, sier daglig leder Hilde Holm ved Happy Ending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer