Stunt: Tidobler prisene

Ikea med spesielt black friday-stunt.

BLACK FRIDAY-STUNT: Ikea Danmark overrasker med et black friday-stunt. Her fra varehuset i Aalborg. Foto: Ikea
BLACK FRIDAY-STUNT: Ikea Danmark overrasker med et black friday-stunt. Her fra varehuset i Aalborg. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under den store handleuka black week, er det vanlig at butikker og kjeder setter ned prisene og frister med ekstra gode tilbud på flere varer.

Hos Ikea har de valgt en litt annen tilnærming til tilbudsuka.

Tidobler prisene

Den svenske møbelkjeden varsler nemlig at de skal sette prisen opp - ikke ned - på enkelte varer, og det ganske mye. Faktisk skal de tidoble prisen på en håndfull varer førstkommende fredag.

I Danmark kan nå Ikea friste med en lenestol som er satt opp fra 1999 til 19 990 danske kroner, eller en vase, som vanligvis selges for 179 koster, koster nå 1790 danske kroner. 19 990 danske kroner tilsvarer rundt 33 000 norske kroner med dagens kurs.

I tillegg blir også lenestolen Ekenäset og lampa Lövmånad ti ganger så dyre på black friday.

Fokus på kvalitet

Bakgrunnen er et stunt fra Ikea Danmark der de retter oppmerksomheten mot kvalitet og holdbarhet, og som de har døpt «omvendt prismatch».

- Det hersker en myte om at langvarig design koster veldig mye penger. Det er synd, for det er langt fra alltid tilfelle, forklarer Christian Mouroux Pedersen, pressesjef i Ikea i Danmark, til danske BT.

- Derfor øker vi prisene på en rekke produkter på black friday for å starte en debatt om høy kvalitet alltid kommer med en høy pris.

Han forteller til avisa at prisene er tilbake til normalen lørdag.

Bare i Danmark

Heldigvis for nordmenn kjører ikke Ikea Norge et liknende stunt her til lands.

- Dette er en dansk kampanje, og ikke noe vi planlegger å gjennomføre i Norge, skriver Alexandra Marie Engvold Backström, pressevakt i Ikea Norge, i en e-post til DinSide.