Stuper!

November har begynt svært positivt for norske strømkunder.

STUPER: Strømprisene fortsetter å synke i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STUPER: Strømprisene fortsetter å synke i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter store topper i både august og september, falt strømprisene en god del i oktober. Den positive utviklingen fortsetter i november, og lørdag er strømprisene på sitt laveste siden 8. oktober.

Lørdag ligger snittprisen på rundt 60 øre per kilowattime i de tre sørlige regionene. Timene med lavest pris er fra klokka 20 og fram til midnatt med priser på under 45 øre per kilowattime, som vi tidligere bare omtalte som normalpriser.

Den dyreste timen er mellom klokka 17 og 18 på ettermiddagen. Da er strømprisen på 75 øre per kilowattime.

Prisene er inklusiv moms, men el-avgift, nettleie og eventuelle påslag kommer i tillegg.

Så spørs det hvor lenge dette vil vare.

I oktober var spotprisen gjennomsnittlig 164 øre inklusiv moms i Oslo, ifølge tall fra kraftbørsen Nord Pool. Til sammenligning var den på 4,30 kroner i august og 4,48 kroner i september.

Likevel er det ingen grunn til å avblåse strømpris-krisen, ifølge kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i analyseselskapet Volue Insight.

Lilleholt uttalte til NTB tidligere denne uka at prisene på langsiktige kraftkontrakter tyder på at strøm vil koste cirka det samme som nå i en ukes tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.