Trelast

Stuper

Har falt med 42 prosent.

LUKK OPP VINDUET: Ikke dropp lufting på høsten og vinteren - her forteller ekspertene hvorfor! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på trelast ut fra produsent har falt kraftig og er tilbake på nivået før pandemien, melder Treindustrien.

- Sunket kraftig

Prisen på trelast til en enebolig har gått ned med 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022, viser ferske tall fra Treindustrien.

Undersøkelsen tok utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15–20 kubikkmeter trelast til en enebolig på 160 kvadratmeter med terrasse og garasje.

FALT: Prisen på trelast har falt. Foto: Shutterstock/NTB
FALT: Prisen på trelast har falt. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

- Prisene ut fra produsent har sunket kraftig. Trelast er en viktig byggevare, og når prisene reduseres, vil prosjekter lettere kunne bli gjennomført som planlagt, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

Ble dyrere

Pandemi og krigen i Ukraina førte til at prisen på byggevarer gikk kraftig opp.

Prisen på trevarer økte både 1. april og 1. juni i fjor.

- I over to år har vi hatt et sterkt marked med høy internasjonal etterspørsel, og på toppen av dette kommer utfordringer knyttet til krigen i Ukraina, kommenterte Pål Erichsen, kategoridirektør i Optimera – Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør til NRK i forbindelse med det første prishoppet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer