Trelast

Stuper

Har falt med 42 prosent.

LUKK OPP VINDUET: Ikke dropp lufting på høsten og vinteren - her forteller ekspertene hvorfor! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på trelast ut fra produsent har falt kraftig og er tilbake på nivået før pandemien, melder Treindustrien.

- Sunket kraftig

Prisen på trelast til en enebolig har gått ned med 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022, viser ferske tall fra Treindustrien.

Undersøkelsen tok utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15–20 kubikkmeter trelast til en enebolig på 160 kvadratmeter med terrasse og garasje.

- Prisene ut fra produsent har sunket kraftig. Trelast er en viktig byggevare, og når prisene reduseres, vil prosjekter lettere kunne bli gjennomført som planlagt, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

Ble dyrere

Pandemi og krigen i Ukraina førte til at prisen på byggevarer gikk kraftig opp.

Prisen på trevarer økte både 1. april og 1. juni i fjor.

- I over to år har vi hatt et sterkt marked med høy internasjonal etterspørsel, og på toppen av dette kommer utfordringer knyttet til krigen i Ukraina, kommenterte Pål Erichsen, kategoridirektør i Optimera – Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør til NRK i forbindelse med det første prishoppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer