Stuper

Har blitt mye billigere.

VIKTIG: Tall fra en undersøkelse YouGov gjorde for Otovo i juni viser at nordmenn ser på solceller som en langsiktig investering, og at pris er viktig. Foto: NTB
VIKTIG: Tall fra en undersøkelse YouGov gjorde for Otovo i juni viser at nordmenn ser på solceller som en langsiktig investering, og at pris er viktig. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Prisen på solceller har gått ned 30 til 40 prosent det siste året, ifølge tall fra solcelleselskapet Otovo. Køene for installasjon ser også ut til å være borte.

- Prisen har nå gått betraktelig ned, og man kan enkelte steder få installert solceller på en uke, sier norgessjef Silje Gjeraker i Otovo i en pressemelding.

Det har vært en jevn nedgang i prisen på solceller gjennom hele 2023, og Gjeraker oppgir at prisen på solceller nå i gjennomsnitt ligger 30 prosent lavere per installert watt enn ved årsskiftet.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer

- I noen regioner og kommuner ser vi prisfall på over 40 prosent. Dette skyldes blant annet store lagre hos flere av leverandørene, som ble bestilt fra tiden hvor det var stor rift om panelene, sier Gjeraker.

Tall fra en undersøkelse YouGov gjorde for Otovo i juni viser at nordmenn ser på solceller som en langsiktig investering, og at pris er viktig.

- Samtidig så vi at økning i boligverdi, samt det å bidra til et bedre miljø er viktige faktorer, sier hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer