Stuper

Det er krise for den norske påleggsklassikeren.

NEI TAKK: Folk spiser drastisk mindre brunost. Foto: Shutterstock
NEI TAKK: Folk spiser drastisk mindre brunost. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det er trøbbel for den norske brunosten. Tall fra Tine viser at nordmenn spiser 30 prosent mindre brunost per innbygger enn for 15 år siden, skriver Nationen.

Økt import, konkurranse og fallende melkekonsum er drivende faktorer for nedgangen i salget.

- Også brunosten, til tross for offensiv markedsføring, er berørt av dette. Etterspørselen og forbruket av brunost generelt har falt betraktelig, over mange år. Vi må snu hver stein for å drive mest mulig effektivt, sier pressevakt i Tine, Margrete Holm Rogne til avisa.

MUGG: Såkalt mykbrød kan man oppleve at mugner fort. Følger du disse rådene vil de der i mot holde seg godt til best før-datoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dette kommer fram samtidig som det koker rundt planene om å flytte produksjonen av den folkekjære Gudbrandsdalsosten ut av dalen eller ikke.

Dette blir avgjort 18. oktober, ble det meldt før helga.

- Det er et gjennomarbeidet underlag som skal til behandling i konsernstyret. Samtidig har vi tradisjon for å jobbe grundig i slike saker, i tett samspill med tillitsvalgte. Etter deres ønske går vi derfor i gang med en intern innspillsrunde, før sakene skal opp i Tines konsernstyre 18. oktober, sier konsernsjef Gunnar Hovland i Tine, ifølge NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer