Stygge barn får mindre kjærlighet

Behandler vi alle barn med samme kjærlighet og respekt? Nei, mener forskerne som har sett at de peneste barna får mye mer oppmerksomhet og omsorg.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste foreldre vil reagere sterkt på påstanden om at de behandler sine barn forskjellig.

Men forskere som har undersøkt temaet er ikke i tvil: Mindre pene barn får mye mindre omsorg og kjærlighet enn de peneste barna.

Mer oppmerksomhetForskerne fra Universitetet i Alberta, Canada har gjennomført undersøkelser på over 400 familier som handler i et supermarked.

Barna ble vurdert på en skala i forhold til hvor pene de ble oppfattet, uavhengig av klær eller frisyre. Klassiske, proposjonale og søte ansiktstrekk ble vurdert som pent, mens assymetriske ansiktstrekk ble notert som mindre vakkert i undersøkelsen.

Og sammenhengen er tydelig: De mindre pene barna fikk gå mer for seg selv og ble sjeldnere tatt opp i handlevognen enn sine penere søsken. De aller peneste barna ble plassert i handlevognen omtrent 13 prosent av alle handlerundene, mens de styggeste barna bare fikk den samme behandlingen i 1,2 prosent av tilfellene.

Forskerne mener dette er et symptom på at de peneste barna får mer oppmerksomhet og omsorg, mens mindre pene barn blir mer overlatt til seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer