Styr unna ACN

- Å selge abonnementer for ACN virket som en mulighet til å skaffe ekstrainntekter. Det var en nedtur da jeg forsto at jeg høyst kunne forvente 14 kroner måneden for hver kunde jeg klarte å skaffe, forteller student Karl.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha deltatt i et møte i regi av mobilselskapet ACN, mener han at selskapet driver pyramidevirksomhet.

ACN baserer seg på nettverksmarkedsføring, ofte også kalt MLM (Multi-level- Marketing). MLM-selskapene har normalt et strengt hierarki, hvor provisjon av salg fordeles på flere ledd oppover. Rekruttering av nye salgsledd blir sterkt økonomisk premiert, ofte etter innfløkte systemer.

- For i det hele tatt å få lov til å selge abonnementer, måtte jeg betale over 5.300 kroner, forteller Karl.

Startkapital

I ACNs håndbok "The basic", betegnes denne innbetalingen som en startkapital på 4.299 kroner pluss merverdiavgift på 24 prosent. Etter det første året, opplyser ACN at du må betale rundt 1.000 kroner året for å beholde salgslisensen.

Du mottar 2 prosent bonus for omsetning inntil 13.500 kroner måneden, og 3 prosent for det overskytende inntil 27.000 kroner. For en nyrekruttert selger, vil en kunne gå ut i fra et regnestykke som nedenfor, forutsatt at hver kunde ringer for 700 kroner måneden. En gjennomsnittlig norsk mobilbruker bruker 250 kroner måneden ved å velge et billig abonnement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer