Black friday 2018

Styr unna black friday-fellene: - Noen produkter går opp i pris

Både prissammenlikningstjenester og Forbrukerrådet advarer: Du kan gjøre gode kjøp på black friday - men du kan også bli lurt.

IKKE BLI LURT: Det er faktisk noen varer som settes opp rundt black friday, viser prisoversikter. - Sjekk prisene og sammenlikn med flere butikker før du handler, råder ekspertene. Foto: NTB scanpix
IKKE BLI LURT: Det er faktisk noen varer som settes opp rundt black friday, viser prisoversikter. - Sjekk prisene og sammenlikn med flere butikker før du handler, råder ekspertene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 23. november er det black friday - men allerede nå er mange butikker i full gang med salget - da under navnet «Black Week».

Men pass på: Det er ikke alt som markedsføres som gode tilbud, som er gode tilbud.

- Noen produkter går opp i pris

Det finnes flere prissammenlikningstjenester på nett som lar deg finne best pris akkurat nå - men som også kan gi deg prishistorikk og som dermed lar deg avsløre hvorvidt prisen er et godt tilbud eller ikke.

Nå går både Prisjakt og Prisguiden ut og gjør oppmerksom på at noen produktene faktisk går opp i pris på black friday.

- Folk bør også vær klar over at en del produkter går opp i pris, sier Are Vittersø, daglig leder for den prissammenligningstjenesten Prisjakt.no.

Prisjakt har sett nærmere på 10.000 priser på de mest populære varene på netthandel i fjor - og kikket spesielt på de varene som gikk minst 10 prosent opp eller ned.

Der så de at tre til fem prosent av varene faktisk gikk opp i pris i uka fram mot og til og med black friday.

Det var jakker som toppet listen over kategorier der flest enkeltmodeller gikk opp i pris under svartefredagen i fjor, foran mobiltelefoner og hodetelefoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer