Aksjesparekonto

Styr unna disse ASK-fondene

Gebyr-undersøkelse fra Finansportalen hjelper deg å velge de billigste ASK-tilbyderne.

ENORME PRISFORSKJELLER: Når vi summerer både aksjesparekonto- og fondsgebyrene, er forskjellen mellom billigste og dyreste tilbyder 22.980 kroner for et sparebeløp på 200.000 kroner over 10 år, viser ny undersøkelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ENORME PRISFORSKJELLER: Når vi summerer både aksjesparekonto- og fondsgebyrene, er forskjellen mellom billigste og dyreste tilbyder 22.980 kroner for et sparebeløp på 200.000 kroner over 10 år, viser ny undersøkelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken ble først publisert torsdag 28. november, men er nå oppdatert etter at det ble påpekt noen feil ved Forbrukerrådets undersøkelse.

Søndag 1. desember utløp den aller siste fristen for å flytte aksjer og verdipapirer inn på aksjesparekonto (ASK) mellom finansselskapene, og 20. desember er fristen for å flytte internt hos spareleverandøren din.

Da er fristen ute, etter flere års utsettelser.

Flytter du disse midlene over på kontoen etter årets frister, må du betale full skatt på gevinstene du har opparbeidet deg, i motsetning til hvis du flytter over innen fristen.

Titusener i gebyr-forskjell

Men, hvilken ASK-tilbyder skal du velge?

Finansportalen har nylig gjennomført en undersøkelse som viser hvilke tilbydere av ASK som er best for forbrukerne med vekt på gebyrene, og resultatene viser at det er flere tusen kroner å spare på å velge «riktig» ASK.

- Når vi summerer både ASK- og fondsgebyrene, er forskjellen mellom billigste og dyreste tilbyder hele 22.980 kroner for et sparebeløp på 200.000 kroner over ti år, sier direktør Inger-Lise Blyverket i Forbrukerrådet til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer