Prissjekk på forbrukslån

Styr unna disse forbrukslånene

Ett har over 2.000 prosent rente!

KRISE: Én grunn til å ta opp forbrukslån er hvis det oppstår et akutt behov for å kjøpe noe som du ikke kan finansiere innenfor en månedslønn, for eksempel dersom vaskemaskinen bryter uventet sammen. Men, det finnes andre muligheter å få bukt med uforutsette utgifter som koster deg mindre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KRISE: Én grunn til å ta opp forbrukslån er hvis det oppstår et akutt behov for å kjøpe noe som du ikke kan finansiere innenfor en månedslønn, for eksempel dersom vaskemaskinen bryter uventet sammen. Men, det finnes andre muligheter å få bukt med uforutsette utgifter som koster deg mindre. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere skrevet at du ikke bør ta opp lån til rent forbruk, og du hører gjerne eksperter si gang på gang at forbrukslån ikke er lurt, enten i avisartikler eller på «Luksusfellen».

Tar vi en titt på prisene på forbrukslån, kommer det klart fram at disse lånene er betydelig dyrere enn lån med sikkerhet. Renten på forbrukslån er ofte høyere enn på andre lån, nettopp fordi forbrukslån tas opp uten sikkerhet. I tillegg settes forbrukslånsrenten høyt for at kredittyter skal tjener penger på låntakerne selv om en andel av dem ikke klarer å betale ned lånene sine.

Men, finnes det situasjoner hvor det er greit å ta opp forbrukslån? Vi gir deg svar på dette og andre spørsmål du har knyttet til de «skumle», usikrede lånene.

Hva kan du gjøre i stedet for å ta opp forbrukslån?

Før du i det hele tatt vurderer å ta opp et forbrukslån, bør du finne ut om det er andre alternative løsninger, som vil koste deg mindre.

Elisabeth Realfsen i Finansportalen trekker fram at du kan selge ting du ikke trenger eller ha en ubenyttet del av et rammelån med pant i boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer