- Styr unna disse metodene

Professor i alternativ medisin advarer mot bløffmakeri.

- Styr unna disse metodene
Publisert
Sist oppdatert

Alternativ behandling er big business. Ifølge en undersøkelse Synovate MMI gjorde for Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling (NIFAB) i fjor, svarte fem av ti nordmenn at de oppsøkte alternativer til medisinsk behandling. Det vil med andre ord si at halvparten av Norges befolkning har benyttet seg av alternative behandlingstilbud.

Les også: Vil ha alternativ behandling

Behandlingen omfatter blant annet akupunktur, homøopati, fotsoneterapi, healing, kinesiologi, massasje, naturterapi og psykoterapi, og den høyeste andelen av brukerne ligger i aldersgruppen 15-24 år.

Les også: Den alternative jungelen

- Sannheten må frem

Professor Edzard Ernst er, som den første i sitt slag i verden, professor i alternativ medisin ved Exeter University i England. Gjennom de siste 15 årene har han ledet en forskningsstudie hvor man har satt et kritisk søkelys på ulike alternative behandligsmetoder. Med seg i arbeidet har han hatt vitenskapsjournalist Simon Singh. Samarbeidet har resultert i boken "Trick or Treatment - Alternative Medicine on Trial", som kom ut i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer