Styr unna godteribombene

Nesten fem ganger mer snop.

- Disse inneholder så mye mer godteri, sier ernæringskonsulent Hanne Hennig Rustad  Foto: Kristin Sørdal
- Disse inneholder så mye mer godteri, sier ernæringskonsulent Hanne Hennig Rustad Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart advent, og julekalenderne har allerede hatt god tid til å innarbeide seg førsteklasses plassering i butikkhyllene, rett ved kassene. Det er selvsagt forskjeller i utforming og innhold av adventskalendere, men hvilken kalender bør du velge, ut i fra et helsemessig ståsted?

Vi har fått hjelp av ernæringskonsulent Hanne Hennig Rustad fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter til å vurdere fem adventskalendere med sjokolade eller godterier.

- Det er viktig å kose seg i desember også, men kanskje ikke ha ti julekalendere med sjokolade, da kan det lett bli litt mye. Jeg vil anbefale en kalender per barn. Man koser seg jo veldig i hele desember, sier ernæringskonsulent Hanne Hennig Rustad til DinSide Helse.

- Siden det er tradisjon, synes jeg det er greit. Men mandag til fredag bør man kanskje la det bli bare med den ene lille sjokoladen. Og så bør man kan kanskje gjøre noe annet på kvelden enn å spise mer godteri, for eksempel lage snølykter, ake eller gjøre andre ting, foreslår Rustad.

Smaksfavoritt

Vi har tidligere latt barna utpeke sin favoritt blant adventskalenderne. Blant et større utvalg, som også inneholdt kalendre uten godterier, var det Kinder-kalenderen som ble favoritten av godterikalendrene, med terningkast fem. Haribos vingummikalender fikk terningkast tre, det samme fikk Pondus-kalenderen. På jumboplass i smakstesten (med terningkast to) kom sjokoladekalendrene fra Friedel og Windel, men mye på grunn av voksenpanelets smaksløker - barna i testpanelet uttrykte velbehag over sjokoladesmaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer