Styr unna rentebinding

FASTRENTE: De ferskeste tilbudene fra bankene viser at også de tror på en renteøkning de neste årene.

Publisert
Sist oppdatert

Bankenes fastrentetilbud viser at de ikke bare i ord, men også i praksis tror på analytikernes spådommer om økt rente om ett års tid.

For det nærmeste året tror de på stabil rente på dagens lave nivå.

Tilbudene med bindingstid på ett år er lave nok til å se interessante ut, men frister lite ettersom de ligger på omtrent samme nivå som dagens tilbud om flytende rente. Se vår liste over dagens boliglånsrenter.

SSBs statistikk viser også at forskjellen mellom pengemarkedsrenten og utlånsrenten stort sett har ligget rundt 1,6 prosentpoeng de siste årene. Med en foliorente i Norges Bank på 2,5 prosent de nærmeste månedene vil dette uansett gi en flytende rente rundt fire-tallet.

Historisk billig

- Rentebindingstilbudene på ett eller tre års tid har lite for seg hvis man er enig med markedet at vi vil ha ekstremt lav flytende rente i ett års tid fremover nå, bekrefter redaktør Are Slettan i iMarkedet, men fortsetter: - Jeg vil likevel ikke avvise rentebinding. Historisk sett er dagens flytende rentenivå ekstremt lavt, og dagens fastrentenivå hyggelig. Begge deler reflekterer svært lave forventninger til prisstigning, jobbmarked og økonomisk aktivitet. Likevel er det fortsatt mange som kan være ganske sikre på at det har en stabil og brukbart betalt jobb de neste årene - og da kan det være greit for eksempel å vite at renten de neste ti årene blir drøyt 6 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer